Cześć wszystkim. Nowy na forum. Potrzebuję rady, jeśli to możliwe. Prawdopodobnie odpowiadano na to milion razy, ale nie mogę znaleźć mojego problemu. Kilka tygodni temu, wracając z pracy do domu, straciłem moc, gdy wcisnąłem pedał gazu na pasie włączania do ruchu. Kod błędu wskazywał na klapy wirowe, więc zawiozłem samochód do warsztatu, a mechanik zalecił ich całkowite usunięcie i zamontowanie zaślepki. Zatem to zrobiono. Powiedział również, że będę musiał ponownie zmapować samochód i poprosić tunera o usunięcie klap wirowych/silnika klap wirowych. Po użyciu Superchips do ponownego mapowania poprzednich samochodów, poszedłem do nich. Chociaż nie zostało to zrobione na hamowni, ponowne mapowanie zostało wykonane. Ale od czasu usunięcia klap samochód "budzi się" dopiero po osiągnięciu 3000 obr./min. Z mapą lub bez. Kiedy mapa była włączona, na pewno oszalał i był zauważalnie szybszy, ale znowu dopiero po 3000 obr./min. Superchips powiedziało, że nie mogą usunąć silnika klap wirowych, więc został przywrócony do ustawień standardowych i jutro mam zamiar wykonać ponowne mapowanie na hamowni. Zastanawiam się tylko, czy ktoś kiedykolwiek o tym słyszał. Mam f30 335d xdrive z 2016 roku. Dzięki 👍🏻