Cześć wszystkim, wczoraj kupiłem swoje pierwsze BMW, które miało tylko 1 kluczyk i centralny zamek nie działał. Zrobiłem trochę badań i dowiedziałem się, że wymiana baterii w kluczykach to koszmar, więc wiedząc, że potrzebuję zapasowego kluczyka, wezwałem ślusarza samochodowego. Przyjechał dzisiaj i powiedział, że kluczyk jest na pewno martwy, ale podczas próby zaprogramowania nowego kluczyka nie było reakcji ze strony samochodu. Próbował różnych sekwencji i kilku różnych kluczyków, ale bezskutecznie. Powiedział, że prawdopodobnie jest to spowodowane wadliwym modułem centralnego zamka lub bezpiecznikiem.
Po przejrzeniu wszystkich skrzynek bezpieczników stwierdziłem, że ta w bagażniku wydawała się mieć odpowiedni bezpiecznik, którego szukałem, ale na schemacie miała 2 rzędy małych bezpieczników, ale tak naprawdę tylko jeden rząd małych bezpieczników z rzędem 3 dużych bezpieczników powyżej, z których jeden brakuje.
Jeśli ktoś mógłby rzucić trochę światła lub może wskazać mi kierunek, w którym mógłbym spróbować rozwiązać problem, byłbym bardzo wdzięczny, ponieważ w tej chwili nie mogę zamknąć samochodu.
Dzięki Adam
Po przejrzeniu wszystkich skrzynek bezpieczników stwierdziłem, że ta w bagażniku wydawała się mieć odpowiedni bezpiecznik, którego szukałem, ale na schemacie miała 2 rzędy małych bezpieczników, ale tak naprawdę tylko jeden rząd małych bezpieczników z rzędem 3 dużych bezpieczników powyżej, z których jeden brakuje.
Jeśli ktoś mógłby rzucić trochę światła lub może wskazać mi kierunek, w którym mógłbym spróbować rozwiązać problem, byłbym bardzo wdzięczny, ponieważ w tej chwili nie mogę zamknąć samochodu.
Dzięki Adam