BMW Forums : BimmerForums banner

Kod P2620, czego szukać?

1 reading
10K views 7 replies 5 participants last post by  ARE90  
#1 ·
Witaj. Kupiłem zniszczone 335d, które wymaga dużo pracy. Pierwszą rzeczą jest cała masa kodów, po wyczyszczeniu P2620 wrócił natychmiast, czy ktoś wie, czy jest to związane z faktem, że usunięto filtr cząstek stałych i co powinienem zrobić oprócz usunięcia i czyszczenia przepustnicy, EGR i wymiany wszystkich uszczelek kolektora. Wielkie dzięki.

#2 ·
Dotyczy to przepustnicy/zaworu antydrganiowego w kolektorze dolotowym. Początkowo sprawdź, czy połączenia są dobre, jeśli są, potrzebny jest nowy zawór.
Jeśli zdejmujesz kolektor, pozbądź się klap wirowych, jeśli występują w Twoim modelu, a także wymień wszystkie węże podciśnieniowe.

#4 ·
Cześć chłopaki, tak, wydaje się, że to zawór anty-szarpnięciowy. Teraz na wtyczce złącza są 3 zaciski, 4. jest pusty, ale na zaworze anty-szarpnięciowym są 4 bolce, nie jestem pewien, czy to normalne? Wyłącza się bardzo gwałtownie w porównaniu do innych m57, które miałem. Czy płytka powinna być w pozycji zamkniętej, gdy silnik jest wyłączony, ponieważ moja jest otwarta? Wyłączę silnik później, gdy będę miał drugą osobę i zaobserwuję wrzeciono, aby zobaczyć, czy coś się porusza. Dzięki chłopaki (y)