Witajcie wszyscy,
Bimmer-Tool wyświetlił następujące kody.
1'/E81/2009/Auto / D71N47C0
---------------------------------------------
MOTOR (!) [Engine]
498E Czujnik poziomu
452A Informacja o systemie filtra cząstek stałych
494A System świec żarowych
4DFF Siłownik klapy wirowej, kontrola położenia
4E09 Klapa wirowa, wiarygodność
4933 "Przepływ masy powietrza do EGR, wiarygodność"
----------------------------------------------
----- bimmer-tool 3.7.21 -----
A933 jedyny kod z listy, który uruchamia kontrolkę ostrzegawczą na desce rozdzielczej. Ten błąd jest sporadyczny. Właśnie wymieniłem mocno przeciekającą rurę odpowietrznika skrzyni korbowej, więc mam nadzieję, że to naprawi problem.
Myślę, że mogę zignorować 498E, ponieważ mam staromodny bagnet.
452A to tylko komunikat, DPF jest u kresu przewidywanej żywotności. Mój samochód nadal regeneruje się dobrze, mimo że DPG "wygasł".
494A jest opisany gdzie indziej jako informacja, że nie ma informacji zwrotnej ze świec żarowych. Mam ten błąd od miesięcy bez żadnych problemów ze świecami żarowymi. Czy pilne jest wymienienie modułu świec żarowych?
4DFF i 4E09 dotyczą klapy wirowej. Przeprowadziłem test dymu i wygląda na to, że kolektor dolotowy przecieka. Siłownik wirowy może być sterowany (za pomocą Bimmer-Tool), więc mam nadzieję, że można go ponownie użyć?
Zamierzam zlecić warsztatowi zamontowanie dostarczonego przeze mnie kolektora. Czy ktoś może polecić, gdzie można dostać przyzwoity kolektor? Ebay ma je poniżej 100 £. Używane części od 60 £. Dealer BMW = ££££.
Dzięki za uwagę
John
Bimmer-Tool wyświetlił następujące kody.
1'/E81/2009/Auto / D71N47C0
---------------------------------------------
MOTOR (!) [Engine]
498E Czujnik poziomu
452A Informacja o systemie filtra cząstek stałych
494A System świec żarowych
4DFF Siłownik klapy wirowej, kontrola położenia
4E09 Klapa wirowa, wiarygodność
4933 "Przepływ masy powietrza do EGR, wiarygodność"
----------------------------------------------
----- bimmer-tool 3.7.21 -----
A933 jedyny kod z listy, który uruchamia kontrolkę ostrzegawczą na desce rozdzielczej. Ten błąd jest sporadyczny. Właśnie wymieniłem mocno przeciekającą rurę odpowietrznika skrzyni korbowej, więc mam nadzieję, że to naprawi problem.
Myślę, że mogę zignorować 498E, ponieważ mam staromodny bagnet.
452A to tylko komunikat, DPF jest u kresu przewidywanej żywotności. Mój samochód nadal regeneruje się dobrze, mimo że DPG "wygasł".
494A jest opisany gdzie indziej jako informacja, że nie ma informacji zwrotnej ze świec żarowych. Mam ten błąd od miesięcy bez żadnych problemów ze świecami żarowymi. Czy pilne jest wymienienie modułu świec żarowych?
4DFF i 4E09 dotyczą klapy wirowej. Przeprowadziłem test dymu i wygląda na to, że kolektor dolotowy przecieka. Siłownik wirowy może być sterowany (za pomocą Bimmer-Tool), więc mam nadzieję, że można go ponownie użyć?
Zamierzam zlecić warsztatowi zamontowanie dostarczonego przeze mnie kolektora. Czy ktoś może polecić, gdzie można dostać przyzwoity kolektor? Ebay ma je poniżej 100 £. Używane części od 60 £. Dealer BMW = ££££.
Dzięki za uwagę
John