BMW Forums : BimmerForums banner

Aktualizacja G20 nie powiodła się

7.6K views 11 replies 7 participants last post by  adil.rassid1  
#1 ·
Cześć,
Mam Serię 3 G20, dla której właśnie otrzymałem najnowszą aktualizację oprogramowania. Kiedy próbuję ją zainstalować, przesyłanie się rozpoczyna, a następnie dowiaduję się, że nie można tego w tej chwili zrobić i dostanę kolejną szansę później (bardzo wspaniałomyślne ze strony BMW, pomyślałem!). Czy ktoś ma jakieś pojęcie, o co w tym wszystkim chodzi?

#5 ·
Czy próbowałeś pobrać aktualizację oprogramowania na swój telefon za pośrednictwem aplikacji my BMW, a następnie, gdy następnym razem wsiądziesz do samochodu, powinien on rozpocząć pobieranie oprogramowania do samochodu. Potem pozostaje czekać, kiedy zdecyduje się je zainstalować (coś związanego ze stanem naładowania akumulatora). Otrzymasz wiadomość na iDrive, że oprogramowanie jest gotowe do zainstalowania, co nastąpi tylko wtedy, gdy samochód będzie zaparkowany, wyłączony i zaciągniętym hamulcem ręcznym.
Pobrałem najnowszą wersję 11/2022.60 kilka dni temu i wciąż czekam na komunikat o jej zainstalowaniu. Ostatnim razem, gdy robiłem aktualizację oprogramowania, zajęło to 4 dni, zanim w końcu się zainstalowała.

Spójrz na ten film na YouTube HOW TO BMW - Remote Software Upgrade - YouTube

#8 ·
Jestem teraz przy drugiej próbie, ponieważ pierwsza aktualizacja faktycznie usunęła się po kilku tygodniach. Instalacja właśnie się zakończyła i wydaje się, że to ta sama historia... "przygotowania zakończone do aktualizacji do wersji 11/2022.60. Zostaniesz powiadomiony..." bla bla bla. Czy komuś udało się obejść ten problem? G20 330e 2019

#11 ·
Cześć, mam Serię 3 G20, dla której właśnie otrzymałem najnowszą aktualizację oprogramowania. Kiedy próbuję ją zainstalować, przesyłanie się rozpoczyna, a następnie dowiaduję się, że nie można tego w tej chwili zrobić i dostanę kolejną szansę później (bardzo wielkodusznie ze strony BMW, pomyślałem!). Czy ktoś ma jakieś pojęcie, o co w tym wszystkim chodzi?
Miałem ten problem przez kilka ostatnich tygodni i okazało się, że powodem było to, że miałem monitor Lightfoot podłączony do gniazda OBD. To uniemożliwiało aktualizację. Jak tylko odłączyłem Lightfoot, aktualizacja zakończyła się pomyślnie.