BMW Forums : BimmerForums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
No Start : just wondering if someone could help/advise, there is spark at the spark plugs,good compression. I have replaced the fuel pump in the tank,
no fuel through injectors. any advise i would appreciate how to find the fault. it has a crank shaft sensor ( distributor less ) ignition system.
many thanks in advance.
Vee
 

·
Vendor
Joined
·
3,987 Posts
This car is on the change over year
Is the distributor cap on the front of the engine or on the side ?

If you crank the engine can you hear the fuel pump running?

There is a long relay on the passenger side of the engine bay
Open it and look for dry joints and check if it’s working


Also the crankshaft sensor runs around the front of engine if it’s the later type above the water pump pulley
Look and see if the wiring have rubbed on the pulley


If the car is the earlier with distributor on the side on the engine is your car a manual?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #4
There is fuel up to pressure regulator at injector rail and the pump is new.
The fuel pump does run when cranking engine.
The relay on passenger side seems ok, there is power to the main relay and comes out of the relay.
The Distributor cap is on the front of the engine.
Did check spark plugs no sign of fuel having cranked engine several times.
Two things how to check is :
# injector signal ? what colour wires of injector wires
# system pressure
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #5
I removed the new petrol pump and find the connection on the pump broken, will need new pump.
thank you very much for help.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top