BMW Forums : BimmerForums banner

load

  1. BMW 3 Series - Tech Talk For All Gen Of 3 Series
    Hi all, Recently bought a 320D, it's the first diesel and auto car I've owned which has just had the engine pulled and the timing chain fixed as well as typical work such as, turbo rebuild, swirl flaps removed and EGR blocked, Using the forum here has helped solve many little annoyances...
  2. BMW 3 Series - Tech Talk For All Gen Of 3 Series
    As above , following the start stop / brake vacuum sensor fault I now have a red engine light and high braking load warning Checked the codes no new ones ! What can this be ?!
  3. BFuk Open Topic
    Is this because i do not have a subscription? this forum was always great for me in the old days i have recently returned and get frustrated with the time it takes to load threads or pages. its not my pc as its the same on my work machine and wifes macbook. can anyone explain why this forum is...
  4. BFuk Open Topic
    Hi, Sometimes quite often actually the site doesn't load up on my android phone or Linux computer, is this a shared problem with all users of this site?
  5. BMW 5 Series - Tech Talk For All Gen Of 5 Series
    i have a bmw 530 2004 with a dark load of 5 amps on fuse number 29 in glove box ] can anyone advise what runs on that circuit please its listed as DLC Bus ?? which is the diagnostic circuit is there any known issue with circuit ???
  6. Items WANTED - Post any wanted adverts in here
    Just bought a 2016 X3 F25. Thought I'd been very thorough inspecting it, until I got home and realised the retractable boot cover was missing... Doh!:frown
  7. BMW 4 Series - Tech Talk F32,F33,F36,F82,F83
    My 440i doesn’t have the through load facility but when I looked the hole is there in the rear bulkhead and is covered in some kind of fibreboard. Could I buy the parts to make it so I have the through load or could I even just cut through the fibreboard.
  8. BMW 3 Series - Tech Talk For All Gen Of 3 Series
    Hi all , Can anyone think of why the load is so high on my obd2 torque pro app , reads 42 to 43 % @ idle . if i touch the throttle it will shoot over to 100% with the slightest of touches and then with pressure off throttle will drop to 0 then settle back @42-43%. Could it be related to Maf...
  9. Tyres and Alloy Wheels Forum
    Hi guys, I had a little bit of bad luck on 30th January and got a puncture. All of the tyre shops were closed so I picked up a tyre on eBay. My speed and load should be 88W, I've got a 92Y. On the front left I have 88W, would it be ok to drive wit 92Y on the right for a while? They are both...
  10. Auto Electrical Forum
    Hello. Can someone give me any information/help with a very annoying problem I start havening on my BMW. I have BMW Series 116 F20 2012. The cars dash computer decided not to work anymore.. This car was not used much lately actually very little like 10 times in 5 months. I decided to sell...
  11. General BMW Discussions
    Hello I recently changed from 225/40-18 front and 255/35-18 rear, to all-round 225/45-17 winter tyres (Sava eskimo HP2). Since they are not XL tyres I don't have a lot of steering feedback during cornering and the car floats at speed (70+ mph) and generally gives an unsure feeling while driving...
  12. Auto Electrical Forum
    Hello all, Long time lurker first time poster here, and hoping someone can shed light on my dilemma. I have a 2004 Z4 3.0, and it's got a strange issue. At full throttle up to redline, in certain situations the voltage output spikes from a steady 14v to over 18v. Now, after testing this...
  13. BMW 3 Series - Tech Talk For All Gen Of 3 Series
    Hello Not sure if this is normal but when accelerating between 1500-2000rpm I get a small misfire feeling. At any other revs it's fine and idle is normal. Have taken it the the local BMW specialist who checked the diagnostics and there is no fault codes. Reading On the forum, looks like it...
  14. BMW 3 Series Forum - Technical Talk on the BMW E46
    I'm have this issue on my car in which it doesn't really want to accelerate, especially when the engine has warmed up. From cold it's not so bad (and in lower gears) but as soon as you are on a dual carriage way or similar it will start juddering (4th to 5th) - almost as though the brakes are...
  15. General BMW Discussions
    Hi My 2009 530d is developing an issue. I have been running it with a bluespark chip box with no issues, then about a month ago it started to slightly misfire/judder when booting it. By booting I mean plus 3500 rpm with kick down. This got progressively worst so I took the chip off which seem...
  16. BMW 5 Series - Tech Talk For All Gen Of 5 Series
    Hi all, The 523i has developed another fault, probably electrical again... It will randomly start to missfire under load (not at idle) DME light comes on and runs horribly. However if I switch it off for a minuted then restart that seems to clear it and its fine again. Then a few days later it...
  17. BMW 3 Series Forum - Technical Talk on the BMW E46
    2002 320d e46 starting issue and dde light on under load (pre supply fuel pump and filter already fitted) Hi Guys our much loved 320d (02 150k miles) is starting to really a£d up, but not giving up just yet, we have owned car for about 1 year first fault was black smoke changed (in order) oil...
  18. BMW Parts for Sale
    Genuine BMW luggage cover with netting/dog guard built in. The main luggage cover pulls across the back of the boot, and the netting pulls up to attach to the interior roof. The cover I had from new, and was used for less than 12 months. In full working order and in very good condition. A...
  19. BMW 3 Series - Tech Talk For All Gen Of 3 Series
    Hi All, I have a 2010 E91 and my understanding is that when I lift the tailgate glass, the load cover should retract automatically. As you can probably guess, this doesn't happen - I can't even see that the little catches retract. Anyone come across this or any ideas for a fix? Thanks.
  20. BMW 3 Series Forum - Technical Talk on the BMW E46
    Hi folks, Just replaced 2 vacuum hoses, 1 of which was for the EGR valve and wasnt connected. Had been plugged. I removed the housing and cleaned it up, valve seemed to be moving ok when i put pressure on the bottom. Took it for a run, and everything seemed fine until i tried to kick down on...
Top