Another "INPA not working, help!" thread (Data transmission to control unit disturbed) - ADS interface - Page 8

Notices
 

Thread: Another "INPA not working, help!" thread (Data transmission to control unit disturbed) - ADS interface

Reply to Thread
Page 8 of 8 FirstFirst ... 345678
Results 71 to 80 of 80
  1.  
    #71
    Bimmer Fan
    Car Details
    r!dEr's Car Details
    Model of Car:
    325tds
    Year of Manufacture:
    1997
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Croatia
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    can you please reupload ads.ini file from start of this thread?
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #72
    Bimmer Fan
    Car Details
    dataxpresso's Car Details
    Model of Car:
    325iC
    Year of Manufacture:
    1994
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Cabriolet

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Pasadena, CA
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I loaded the files from this thread, and I'm still getting this error:

    2rhUO.jpg

    My car is a 1994 325iC, build date 9/93, and non-EWS.

    I noticed that in the .zip that was uploaded, the DME331.PRG file has a modified date of 5/15/1997. When I open it in Tool32, this is the Information it displays:

    bvC5S.jpg

    Is this correct or did the ZIP I download have the wrong PRG file? Where can I find a PRG for a DME3.3.1 non-EWS?

    Thanks in advance,
    Tim
     
     

  4.  
    #73
    Bimmer Fan
    Car Details
    lillesmølf's Car Details
    Model of Car:
    320I E36
    Year of Manufacture:
    1993
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Sedan

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by TheEnd View Post
    The non vanos is DME M3.1.

    M3.1 - Non vanos
    M3.3 - M3 3.0 Non vanos (vanos is controlled seperately)
    M3.3.1 - 325 with vanos control.
    someone there can help with the file for DME 3.1 ( BMW E36 320I m50 non vanos )

    Thanks in advance
     
     

  5.  
    #74
    Bimmer Fan
    Car Details
    b3-cabrio's Car Details
    Model of Car:
    ALPINA B3 cabrio (N°115)
    Year of Manufacture:
    1995
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Convertible

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Versailles, FRANCE
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by grzesiek2304 View Post
    I did,
    errors:
    "SYS-0012: IDENTIFICATION ERROR. Program will be stopped!"
    "Reqested control unit: 'DME331, DM331k20' not found. Control unit found: ". Program will be stopped!"
    Quote Originally Posted by dataxpresso View Post
    I loaded the files from this thread, and I'm still getting this error:

    I noticed that in the .zip that was uploaded, the DME331.PRG file has a modified date of 5/15/1997.

    Is this correct or did the ZIP I download have the wrong PRG file? Where can I find a PRG for a DME3.3.1 non-EWS?
    Tim
    Hello to all, Greetings from Versailles, FRANCE

    I am the lucky owner of an ALPINA E36 B3 3.0 convertible from 02/1995, which is derived from a E36 325i with Vanos.
    It also uses a slightly modified DME Bosch 3.3.1.



    I am trying to perform diag on my car using INPA and/or DIS.

    I have two different PCs and config to work with:
    1. one Lenovo W520 with 8GB Ram on Win7 64b. It has VMware working fine with INPA/DIS/SSS for my other BMW car (E39 from 05/2002) but I have never been able to connect to the ADS port of my Alpina
    2. an IBM T30 with 1GB Ram on XP SP3. I was hoping to be able to use that old config to use at least INPA (Version V5.0.6) EDIABAS is Version 7.3.0

    For the interface, I have purschased that one from BMW OBD USB Diagnostic Fault Code Cable - This Lead allows full Coding, Programming and Diagnostics for your BMW/.
    It works perfectly on my E39 and for many modules (like ZKE, airbagn etc) on my ALPINA E36 (as long as connected to COM1) but not for the DME !

    As I was getting the same following messages , I googled and found this very interesting post.
    1/ IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED. Program will be stopped!
    2/ Requested control unit: 'DM331K20' not found. Control unit found: '???'. Program will be stopped!
    3/ EDIABAS-Error
    ApiCheckJobStatus: Error #16
    IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED
    API job error or no such result !
    Continue script processing ?

    I downloaded the File mistreku.zip file and placed the DME331.IPO in C:\EC-APPS\INPA\SGDAT and DME331.PRG in C:\EDIABAS\ECU.

    After this, I get similar messages than grzesiek2304:
    1/ IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED. Program will be stopped!
    2/ Requested control unit: 'DME331, DM331K20' not found. Control unit found: '???'. Program will be stopped!
    3/ EDIABAS-Error
    ApiCheckJobStatus: Error #95
    SYS-0005: OBJECT FILE NOT FOUND
    API job error or no such result !
    Continue script processing ?

    The INPA FAQ says:
    1.8 EDIABAS error: Error (95) SYS-0005: OBJECT FILE NOT FOUND
    Reason 1: No SGBD in C:\EDIABAS\ECU ==> Not the case obviously
    Solution 1: Copy the SGBD into the Ecu directory.
    Reason 2: No group file in C:\EDIABAS\ECU (for group call)
    Solution 2: Copy the group file to C:\EDIABAS\ECU
    Reason 3: No path definition C:\EDIABAS\BIN
    Solution 3: Set the system variable (see 2.1)
    Reason 4: Incorrect path definition in EDIABAS.INI ==> I need to check this
    Solution 4: Set the EcuPath path in Ediabas.ini to C:\EDIABAS\ECU
    Reason 5: The SGBD name contains reserved characters or is too long. Only 8 characters
    are allowed (a-z, A-Z, 0-9, "_").

    Also at that point Toolset32 returns error: EDIABAS Fehler 16 : IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED and nothing else (see screen grab)


    So, at this point here is my thinking:
    1. I don't think that this is a problem with the interface, otherwise, I would not be able to connect to other modules.
    2. I don't think that it is due to the modified ALPINA DME 3.3.1, as I can connect to it with carsoft (with a different interface)

    So does any one can (particularly Mr FAL) point me to any possible reason of my problem ? I will perform any additional test that are needed to make progress

    Questions ?
    1/ Is that normal that the DME331.PRG file has a modified date of 5/15/1997 ??
    2/ My Ediabas.ini file is still in Interface = STD:OBD state and not to Interface = ADS. Should I change it to ADS ?
    3/ Do I have to set-up an OBD.ini file as I use OBD via USB ?

    PS: if anyone think that I have a chance to connect INPA to the ADS port using my Win7 64b with VMWare machine I would be happy to give it another chance....

    Many thanks in advance for your help.
    Last edited by b3-cabrio; 27-05-2013 at 00:08.
     
     

  6.  
    #75
    Bimmer Fan
    Car Details
    b3-cabrio's Car Details
    Model of Car:
    ALPINA B3 cabrio (N°115)
    Year of Manufacture:
    1995
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Convertible

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Versailles, FRANCE
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
     
     

  7.  
    #76
    Bimmer Fan
    Car Details
    c-o-b's Car Details
    Model of Car:
    325i
    Year of Manufacture:
    1992
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Germany
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi!

    At first: Sorry for my bad english, I´m from Germany...
    Did anyone manage to get to the NON-VANOS DME since then?
    I copied the files from the user FAL, but no succes unfortunately.

    I would be very happy, if someone had the correct files or a helpful answer on my issue!

    Thanks in advance
     
     

  8.  
    #77
    Bimmer Fan
    Car Details
    c-o-b's Car Details
    Model of Car:
    325i
    Year of Manufacture:
    1992
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Germany
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    noone?
     
     

  9.  
    #78
    Bimmer Fan
    Car Details
    nosthing's Car Details
    Model of Car:
    320i
    Year of Manufacture:
    1991
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Sedan

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Latvia
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I have the same problem.
    Files for DME3.1 are needed.
     
     

  10. The Following User Says Thank You to nosthing For This Useful Post:

    LLAS (25-12-2014)

  11.  
    #79
    Bimmer Fan
    Car Details
    LLAS's Car Details
    Model of Car:
    325
    Year of Manufacture:
    1991
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    May 2014
    Location
    Lithuania
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Can any one tell in few words what you need to for 3.1 DME to test in INPA. And why those files are missing and where to get?
    For me it worx fine on DIS.
     
     

  12. hello 
    #80
    Bimmer Fan
    Car Details
    luciano243's Car Details
    Model of Car:
    730i
    Year of Manufacture:
    1990
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    romania
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    eny ideea where i can downlooad T_GRTB file prog now the page posted befor it's unavalabile now ,thanks anticipate.
     
     

Page 8 of 8 FirstFirst ... 345678
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts