2002 E46 330Ci INPA results for 'steering angle sensor' - Page 2

Notices
 

Thread: 2002 E46 330Ci INPA results for 'steering angle sensor'

Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1.  
    #11
    BMW Fanatic
    Car Details
    ben m's Car Details
    Model of Car:
    320D
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    May 2012
    Location
    Portsmouth, UK
    Posts
    55
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    The car tracks straight with the steering wheel straight. I think the sensor is faulty but want to try recalibrating before I replace.

    I cant remember what it reads at off hand though, I will have to check after work.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #12
    BMW Fanatic
    Car Details
    rbdazza's Car Details
    Model of Car:
    530d M Sport
    Year of Manufacture:
    2006
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Derby, UK
    Posts
    97
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    ok, compare the reading to mine in the original post, the 'offset steering angle sensor'. mine shows 10.xx to the right in that pic, it's now at 8.xx and has cleared the error
     
     

  4.  
    #13
    BMW Fanatic
    Car Details
    ben m's Car Details
    Model of Car:
    320D
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    May 2012
    Location
    Portsmouth, UK
    Posts
    55
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Sorted my TC. Well, I think at least. It was reporting 'LWS brand new' in INPA and I managed to calibrate it with DIS by going through a test schedule but I think it was more of the initial programming rather than just calibrating. Anyway that turned off the lights and they have not come back!

    I think the previous owner may have had a new steering sensor fitted but never had it programmed to the car? Anyway, looks to be sorted
     
     

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts