Residual Battery Drain

Notices
 

Thread: Residual Battery Drain

Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. Residual Battery Drain 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    mamonem's Car Details
    Model of Car:
    Z4 3.0si
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Roadster

    Join Date
    May 2013
    Location
    Hook
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi

    I've had two flat batteries recently. On a slow charge the battery reaches full capacity no problem, and the alternator is showing a +14v charge when running.

    I checked the residual drain and its showing 0.99 amps at rest - but I've no idea what normal is?

    Can anybody help by telling me?

    I've checked and can't see any bulbs staying on, including the cubby hole in between the two seats.

    many thanks
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BMW Crazed
    Car Details
    P_Monty's Car Details
    Model of Car:
    330Ci Msport
    Year of Manufacture:
    2004
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Convertible

    Join Date
    May 2012
    Location
    wiltshire
    Posts
    182
    Images
    3
    Thanks
    16
    Thanked 10 Times in 10 Posts
    You don't say what model it is, but that sounds like a lot...
    What should the load test read
     
     

  4.  
    #3
    Bimmer Fan
    Car Details
    mamonem's Car Details
    Model of Car:
    Z4 3.0si
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Roadster

    Join Date
    May 2013
    Location
    Hook
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    3.0si Z4 (E85) - does that help? The link suggests 30/50 for low spec, and then it says 0-100 is "all gravy" so feels like mines on the limit, if not over.
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Bimmer Fan
    Car Details
    quarrymark's Car Details
    Model of Car:
    325
    Year of Manufacture:
    1989
    Transmission Type:
    MANUAL
    Car Body Type:
    CONVERTIBLE

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    SHEFFIELD ENGLAND
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    dont forget 100 milliamps is only one tenth of an amp your car is pulling 0.99 amp which is 990 ma way over spec
    are you letting the vehicle go to sleep when testing it needs to be tested over 30 minutes at least it should reach sleep mode after 16 minutes if you still have 0.99 amps after 20 mins you have a module somewhere not going into sleep mode
     
     

  7.  
    #5
    Bimmer Fan
    Car Details
    Trysdupenki's Car Details
    Model of Car:
    E36 330D
    Year of Manufacture:
    97
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon
    Trysdupenki's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Vilnius
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Have you installed new hardware recently? also check door's sensors. maximum allowed discharge is about 0.1 amp
     
     

  8.  
    #6
    Super Moderator
    Car Details
    dailydoggy's Car Details
    Model of Car:
    330i
    Year of Manufacture:
    2001
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    saloon
    dailydoggy's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    UK
    Posts
    12,540
    Thanks
    1,827
    Thanked 5,278 Times in 4,106 Posts


    pull fuses till the drain figure drops and hopefully find the offending perpetrator...
    330i sport a big chunk of berlin...

     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts