electric fan constantly on and temp gauge doesny seem to go up

Notices
 

Thread: electric fan constantly on and temp gauge doesny seem to go up

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. electric fan constantly on and temp gauge doesny seem to go up 
    #1
    Bimmer Fan
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    devon
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi all

    i have a 330i Ci convertible and have just noticed my electric fan is staying on and my temp gauge doesn't move,can anyone help me to rectify this our advice me on what it could be.as you can imagine it makes a fair old noise and is very annoying.

    cheers andy

    ajr64@btinternet.com
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BMW Fanatic
    Car Details
    mikeeyb's Car Details
    Model of Car:
    M6
    Year of Manufacture:
    2006
    Transmission Type:
    SMG
    Car Body Type:
    Coupe

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Surrey
    Posts
    54
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Have you got your aircon on? The fan will run most of the time, if not all, with the AC on.
     
     

  4.  
    #3
    Bimmer Fan
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    devon
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi ya i have had it on,but once switched of fan still keeps going and temp gauge still doesn't show temp as normal
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Moderator
    Car Details
    edber's Car Details
    Model of Car:
    E60 520D LCI
    Year of Manufacture:
    2007
    Transmission Type:
    AUTOMATIC
    Car Body Type:
    saloon
    edber's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    South ireland
    Posts
    4,953
    Images
    6
    Thanks
    636
    Thanked 689 Times in 646 Posts
    Possibly faulty temp sensor and the fan keeps going because its not getting a correct signal from the ecu because of the bad temp sensor.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts