E60 pdc fault 9E3B

Notices
 

Thread: E60 pdc fault 9E3B

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. 2005 E60 535d pdc fault 9E3B 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    chris535d's Car Details
    Model of Car:
    535d
    Year of Manufacture:
    2005
    Transmission Type:
    auto
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Warwickshire
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have a fault with with my parking sensors when I start the car the pdc button flashes and a pdc warning comes on the dash.
    I have had the fault code read and it says 9E3B power supply, distance sensors line fault. I have checked the fuse and that is fine and has battery voltage, also have checked the control unit for water in the spare wheel well this is also fine. I have checked the 3 plug conections and I have battery voltage on 1 pin another has around 4 volts and the earth is ok on the power plug, can anyone think of any checks/tests I could do to locate the fault?
    Last edited by chris535d; 10-11-2012 at 16:53. Reason: extra vehicle details added
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmer Fan
    Car Details
    chris535d's Car Details
    Model of Car:
    535d
    Year of Manufacture:
    2005
    Transmission Type:
    auto
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Warwickshire
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have now carried out futher checks and think I have a can bus fault I would like to compare readings from a car with working sensors plug 1 pin 2 has 0.48v and pin 8 4.67v engine running pdc activated. Can anyone assist with the readings on a working pdc system
     
     

  4.  
    #3
    Bimmer Fan
    Car Details
    reeshi's Car Details
    Model of Car:
    730d
    Year of Manufacture:
    2005
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Posts
    24
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi. Did you get to the bottom of this? I have the same fault but module appears to be working as there is power going to it but no power output for the sensors. Tried swapping the module and same error. Can't hear any clicking etc so assuming there's a problem with wiring somewhere.
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Bimmer Fan
    Car Details
    bojan bmw e60's Car Details
    Model of Car:
    e60 530XD
    Year of Manufacture:
    2006
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Macedonia
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Does anyone fixed the problem with bad wiring for PDC or have some info on this ?
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts