e60 520i Auto - High Battery Discharge whilst stationary

Notices
 

Thread: e60 520i Auto - High Battery Discharge whilst stationary

Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. e60 520i Auto - High Battery Discharge whilst stationary 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    Rmeyer's Car Details
    Model of Car:
    520i 2.2 Auto
    Year of Manufacture:
    2004
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi guys,

    1st post on the forum but have had a good look through at all the similar threads, but thought i should start my own rather than use advice given to others.

    I recently bought a 2004 e60 BMW 520i Auto 2.2 petrol from a local second hand car dealer.

    The battery was flat at purchase and the dealer informed me this is as it had been standing for a while. We jumped the car, i took it for a test drive, all was fine.

    I purchased the car and drove it home, approx 50 miles.

    The car is fitted with a parrot mk9200 hands free bluetooth system which i'm reasonbly sure at first was saying 'goodbye' and turning off when i turned off the ignition. However it no longer shuts off and i have to remove the screen manually to disable the power to it.

    The following days i had all the signs of a low battery (all sorts of error messages, idrive flickering, the lot) I took it to a local garage and it was diagnosed as requiring a new battery. This was replaced and the problems ceased.

    A couple of days later i get the High Battery Discharge Whilst Stationary Error message, i have a look online and put this down to the fact that i have done some relatively short trips- as the car is going into sleep mode fine (red light next to transmission is going off after a time)

    I am still getting the message but not 100% of time.

    Could this be an IBS sensor issue?

    Could the parrot mk9200 still be drawing power despite me removing the screen from the device? (mechanic seems to think that it doesnt draw power when screen is removed but he was also unable to fix the issue with it not turning off so i dont know how much i trust him)

    Apart from these issues the car starts fine and drives fine.

    Any input would be appreciated.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmer Fan
    Car Details
    Derek Yates's Car Details
    Model of Car:
    520D M Sport
    Year of Manufacture:
    2008
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Wigan
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Did you find out what the problem was. mine is doing the exact same?

    Thanks.
     
     

  4.  
    #3
    kib
    kib is offline
    BMW Master
    Car Details
    kib's Car Details
    Model of Car:
    e46 330 ci
    Year of Manufacture:
    2004
    Transmission Type:
    auto
    Car Body Type:
    convertible

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    worcester park
    Posts
    358
    Thanks
    1
    Thanked 61 Times in 61 Posts
    not sure if i am right but i think it could be to do with heater there is a thing what some
    people call it the heaghogg.have a search and i have seen them on ebay for sale.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts