E46 325ti rear wiper and 12volt outlet, climate control issues and sunroof! speedo under read

Notices
 

Thread: E46 325ti rear wiper and 12volt outlet, climate control issues and sunroof! speedo under read

Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. E46 325ti rear wiper and 12volt outlet, climate control issues and sunroof! speedo under read 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    pirate1's Car Details
    Model of Car:
    325ti
    Year of Manufacture:
    2525
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    hatch

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    isle of wight
    Posts
    8
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    as above, my rear wiper doesnt work, or squirt is there a common fault to look for?
    also the 12volt socket in dash doesnt work, it looks very crappy inside but they wouldnt use the same fuse per chance would they?

    climate control does the up and down thing and stays on sometimes would that be a hedgehog that needs replacing?
    i just dont turn it on at all but aircon would be nice!

    also. sunroof goes back ok, sometimes stops when closing and opens again, and wont tilt up.

    speedo under reads sometimes ive noticed and sometimes bang on but never under reads anything i can do about that? Im sure its a SE on right wheels, but does have a lot of sport bits (waiting for v5)

    thanks for any suggestions!
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmer Fan
    Car Details
    Budget M3's Car Details
    Model of Car:
    325ti
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    SMG
    Car Body Type:
    Compact

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Paris
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Interesting. My rear wiper does not work either and the 12v socket is spotty. It will work with a little fiddling of the plug but otherwise it is useless. Did you ever confirm what your problem was?
     
     

  4.  
    #3
    BMW Fanatic
    Car Details
    the_ace's Car Details
    Model of Car:
    325 ti Sport
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Compact

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Edinburgh
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    My compact rear skoosher didn't work until I cleaned out the nozzle now it works perfectly. My wiper always worked though, can you hear any noise at the motor area when its turned on?
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Bimmer Fan
    Car Details
    Budget M3's Car Details
    Model of Car:
    325ti
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    SMG
    Car Body Type:
    Compact

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Paris
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by the_ace View Post
    My compact rear skoosher didn't work until I cleaned out the nozzle now it works perfectly. My wiper always worked though, can you hear any noise at the motor area when its turned on?
    Mine is just the opposite. The wash fluid squirts fine but the wiper just lies there like a dead fish.
     
     

  7.  
    #5
    Moderator
    Car Details
    edber's Car Details
    Model of Car:
    E60 520D LCI
    Year of Manufacture:
    2007
    Transmission Type:
    AUTOMATIC
    Car Body Type:
    saloon
    edber's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    South ireland
    Posts
    5,033
    Images
    6
    Thanks
    643
    Thanked 703 Times in 660 Posts
    Grease the rails and any moving part of the sunroof and that should sort that.
    Aircon issue is most likely the hedgehog.
    The 12v sockets sometimes just die,the heating element just gives up,just replace it.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts