E36 325ise Front Fog-lights not working (FIXED)

Notices
 

Thread: E36 325ise Front Fog-lights not working (FIXED)

Reply to Thread
Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 54
  1. E36 325ise Front Fog-lights not working (FIXED) 
    #1
    Platinum BFuk Member
    Car Details
    bigedd9990's Car Details
    Model of Car:
    B3s , 320d
    Year of Manufacture:
    2004, 2002
    Transmission Type:
    Switchtronic, Manual
    Car Body Type:
    Coupe, Touring
    bigedd9990's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lanarkshire, Scotland
    Posts
    881
    Thanks
    279
    Thanked 365 Times in 278 Posts
    Hi new to this forum Ok who can give me an answer on this one, Changed the bulbs,new relay, new fuses, checked the switch its working OK, the green light on the dash doesn't come on either, whats the problem? totally stuck . I can get them to work, if i take out the relay and cross the terminals in the relay slot,any thoughts, anyone came across this.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmer Fan
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Middlesex
    Posts
    11
    Thanks
    1,817
    Thanked 7,115 Times in 5,338 Posts
    Quote Originally Posted by bigedd9990 View Post
    I can get them to work, if i take out the relay and cross the terminals in the relay slot,any thoughts, anyone came across this.
    Post up a pic of the terminals are you crossing, and also the relay type.
     
     

  4.  
    #3
    Dr of BMW gildersol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    scotland
    Posts
    1,423
    Thanks
    171
    Thanked 428 Times in 356 Posts
    Have a read of this thread. Theres a diagram which should help
    http://www.bimmerforums.co.uk/forum/...-fixed-t11240/
     
     

  5. The Following User Says Thank You to gildersol For This Useful Post:

    steve23002 (16-03-2009)

  6. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  7.  
    #4
    Platinum BFuk Member
    Car Details
    bigedd9990's Car Details
    Model of Car:
    B3s , 320d
    Year of Manufacture:
    2004, 2002
    Transmission Type:
    Switchtronic, Manual
    Car Body Type:
    Coupe, Touring
    bigedd9990's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lanarkshire, Scotland
    Posts
    881
    Thanks
    279
    Thanked 365 Times in 278 Posts
    Here are the pictures that you were looking for. relay part no. 61.36-8353447
    this is the same part no. as the headlight relay should it be different? they were purchased from MotorMec. On the top of the foglight relay the no. is ++0816 43D. the headlight relay reads ++0804 72D . Ive even tried switching them with no luck. any thoughts?









     
     

  8.  
    #5
    Platinum BFuk Member
    Car Details
    bigedd9990's Car Details
    Model of Car:
    B3s , 320d
    Year of Manufacture:
    2004, 2002
    Transmission Type:
    Switchtronic, Manual
    Car Body Type:
    Coupe, Touring
    bigedd9990's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lanarkshire, Scotland
    Posts
    881
    Thanks
    279
    Thanked 365 Times in 278 Posts
    Quote Originally Posted by gildersol View Post
    Have a read of this thread. Theres a diagram which should help
    http://www.bimmerforums.co.uk/forum/...-fixed-t11240/

    Mumbo jumbo and a wee bit of Chinese as well to me mate, may possibly be the wrong relay reading the posts on it. thanks anyway.
     
     

  9.  
    #6
    Dr of BMW gildersol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    scotland
    Posts
    1,423
    Thanks
    171
    Thanked 428 Times in 356 Posts
    Is the relay working? If you switch on the fogs can you hear/feel the relay click?
    Also did they used to work or have you just got the car?

    What pin numbers have you shorted out?
     
     

  10.  
    #7
    Bimmer Fan
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Middlesex
    Posts
    11
    Thanks
    1,817
    Thanked 7,115 Times in 5,338 Posts
    To add to gildesol's request, this relay also operates your tail lights. So what's happening on that front?
     
     

  11.  
    #8
    Platinum BFuk Member
    Car Details
    bigedd9990's Car Details
    Model of Car:
    B3s , 320d
    Year of Manufacture:
    2004, 2002
    Transmission Type:
    Switchtronic, Manual
    Car Body Type:
    Coupe, Touring
    bigedd9990's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lanarkshire, Scotland
    Posts
    881
    Thanks
    279
    Thanked 365 Times in 278 Posts
    The fogs used to work had the car 6 years the pin no. for both relays are 30,85,86,87,87b same as the old ones. I was having problems with the headlights not switching off and the foglights not switching on. The pins that i shorted are 30 & 87b with or without the keys in the ignition. Can't hear anything from the relay but it works with the headlights the back lights seem to be OK I get the odd tail light error on the check control but when i check them they are working.
    Last edited by bigedd9990; 16-03-2009 at 19:51.
     
     

  12.  
    #9
    Dr of BMW gildersol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    scotland
    Posts
    1,423
    Thanks
    171
    Thanked 428 Times in 356 Posts
    You're shorting across the contact which means if the fogs don't work without this the relay is not operating.
    First check fuse 22
    With the main light switch on and the fog light switch on at the same time, the relay should operate.
    If you have a multimeter we can tell you where to test for voltage.
    If not it may be a dodgy main light switch.
    Just out of interest do your high beams work ok
     
     

  13.  
    #10
    Platinum BFuk Member
    Car Details
    bigedd9990's Car Details
    Model of Car:
    B3s , 320d
    Year of Manufacture:
    2004, 2002
    Transmission Type:
    Switchtronic, Manual
    Car Body Type:
    Coupe, Touring
    bigedd9990's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lanarkshire, Scotland
    Posts
    881
    Thanks
    279
    Thanked 365 Times in 278 Posts
    the fuses are all ok 15 and 22 no problems with them. I have a multimeter i can do a test just talk me through it, no problem with high beam working fine. Put main light switch on and fog button on no click from relay. my fogs used to come on with the side lights on. Thanks
     
     

Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts