Boot wont unlock on 2003 320d sport E46

Notices
 

Thread: Boot wont unlock on 2003 320d sport E46

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. Boot wont unlock on 2003 320d sport E46 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    az_e786's Car Details
    Model of Car:
    320d MSPORT
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Brighton
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi All,
    I have a strange problem on my 320d Sport 2003 E46, just recently i've noticed that when i unlock the car the boot doesnt seem to unlock any more, all the other doors unlock fine.
    so at present I can only open the boot using the boot button on the key, this can be rather annoying when the car is running and I need to open the boot.

    Any ideas as what this could be?



    Thanks in advance guys.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmer Fan
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Middlesex
    Posts
    11
    Thanks
    1,817
    Thanked 7,115 Times in 5,338 Posts
    Did it work before? Point to note...the key barrel on the boot lid isolates the central locking system when turned 90 degrees clockwise with the master key.
     
     

  4.  
    #3
    BMW Guru
    Car Details
    Ronnie's Car Details
    Model of Car:
    See above
    Year of Manufacture:
    Never too old, never too new
    Transmission Type:
    Always manual
    Car Body Type:
    Usually 5 doors
    Ronnie's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bournemouth, Dorset.
    Posts
    20,394
    Thanks
    6,198
    Thanked 7,051 Times in 5,322 Posts
    Otherwise it could be the usual boot wiring fault, the wires break inside the sheath near the boot hinge.
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Bimmer Fan
    Car Details
    az_e786's Car Details
    Model of Car:
    320d MSPORT
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Brighton
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi guyz. yes it was working fine before..ive never even inserted any key into the boot key hole, just alwayz use the remote so never needed too..so that means its possible like you said the wiring could have got damaged.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts