2007 E82 120d M Sport - Loss of Radio & parking sensors

Notices
 

Thread: 2007 E82 120d M Sport - Loss of Radio & parking sensors

Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. 2007 E82 120d M Sport - Loss of Radio & parking sensors 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    sharky68's Car Details
    Model of Car:
    F11 520d M Sport - Carbon Black
    Year of Manufacture:
    2011
    Transmission Type:
    auto
    Car Body Type:
    Touring

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Staffordshire
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,
    Just had both the rear parking sensors and the sound from the radio stop! The radio is on, but no sound from either the tuner/cd changer etc.
    Any ideas, please?
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Platinum BFuk Member
    Car Details
    sam1832's Car Details
    Model of Car:
    318ci
    Year of Manufacture:
    2004
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    convertable Msport
    sam1832's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    essex
    Posts
    2,578
    Thanks
    407
    Thanked 812 Times in 675 Posts
    what happened to make them stop?

    is there any nosie from the radio? static or anything?

    what HU is it? i dirve?
     
     

  4.  
    #3
    Bimmer Fan
    Car Details
    sharky68's Car Details
    Model of Car:
    F11 520d M Sport - Carbon Black
    Year of Manufacture:
    2011
    Transmission Type:
    auto
    Car Body Type:
    Touring

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Staffordshire
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Drove it to work and all was OK. Started the car after work and the radio/cd did not have any sound, yet you could see the radio was on and you could select different stations and also hear the cd changer select cd's when requested. I've checked all the relevant fuses (eventually!! no easy access there, then) and non have blown. Given the sensors no longer have a noise and the radio is on and moving through stations/cd's, I'm wondering if it could be the speakers/connection?
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Platinum BFuk Member
    Car Details
    sam1832's Car Details
    Model of Car:
    318ci
    Year of Manufacture:
    2004
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    convertable Msport
    sam1832's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    essex
    Posts
    2,578
    Thanks
    407
    Thanked 812 Times in 675 Posts
    could be strange they would all go at once tho,

    to check the speakers/wireing remove the HU use a 9v battery and connected it accross the + and - of each speaker terminal behind the HU on the loom in turn, the speaker should make a noise,

    if they do its not your speakers or wireing its the HU
     
     

  7. Parking sensor and radio not working 
    #5
    Bimmer Fan
    Car Details
    GBsh's Car Details
    Model of Car:
    123d M Sport
    Year of Manufacture:
    2010
    Transmission Type:
    Auto 6 speed
    Car Body Type:
    2 door Coupe E82

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sidmouth
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Very strange.

    The rear and front sensors stopped working even though the sensor dash light came
    on but no warning sounds at back or front, so hit small hedge on drive (great) !?
    BUT Radio also not working at all, (no lights on radio and no sound) ?
    Turned car off and on and went for short drive.... Still no good.

    Left car for 2 hours.

    Went out with intention of checking fuses but now all ok ??

    Any ideas ?
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts