2002, E39, 530D intermittent electrical fault - Page 2

Notices
 

Thread: 2002, E39, 530D intermittent electrical fault

Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23
  1.  
    #11
    BMW Guru
    Car Details
    Ronnie's Car Details
    Model of Car:
    See above
    Year of Manufacture:
    Never too old, never too new
    Transmission Type:
    Always manual
    Car Body Type:
    Usually 5 doors
    Ronnie's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bournemouth, Dorset.
    Posts
    20,394
    Thanks
    6,198
    Thanked 7,051 Times in 5,322 Posts
    Quote Originally Posted by stan12 View Post
    Ok guys still having problems intermittently so have changed ignition switch. Still get error codes for Inst. cluster, ZKE, LCM, CVM. Using c***oft 6.5 to diagnose and clear. Never had problem in past clearing faults. Any Ideas Thanks
    Even with the switch changed your having problems?

    What are the error codes? post them up including numbers
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #12
    Bimmer Fan
    Car Details
    stan12's Car Details
    Model of Car:
    530D M Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Blackburn
    Posts
    26
    Thanks
    5
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Hi Ronnie thanks for your interest, the following is from the diagnostics of Carsoft.



    Single diagnosis Inst. Cluster - Status: ERROR !
    Module Info : Instrument Cluster
    Version: Instrument Cluster Combination
    BMW Part Nr. : 6914915
    Hardware Nr. : 19
    Software Nr. : 18
    Diagnose index: 36
    Modification index: 42
    Bus index : 12
    Code index : 7
    Production Date: 11/2
    Kombi_fe.dxt

    87 Body-Bus (K-Bus)
    BF Instrument Cluster Internal Error
    BE LCM internal error



    Single diagnosis completed
    Single diagnosis ZKE / ZVM - Status: ERROR !
    Module Info : ZKE / ZVM
    ZKE 4
    Supplier : Siemens
    Part Nr. : B 00 00
    Software Nr. : 0
    Hardware Nr. : 0
    Code index : 0
    Diagnose index: 0
    Bus index : 0
    Production Date: 0/00
    zke4.dxt - Single diagnosis completed



    Single diagnosis LCM / CCM - Status: ERROR !
    Module Info : LCM/CCM
    Device Nr. :B D00 58
    Hardware Nr. : 1
    Software Nr. : 0
    Diagnose index: 0
    Code index : DC
    Bus index : 0
    lccm_feh.dxt:
    60
    58
    Single diagnosis completed




    Single diagnosis CVM - Status: OK !
    CVM
    Part Nr. : ;9<0504
    Hardware Nr. : 0
    Software Nr. : 0
    Diagnose index: 0
    Code index : 9D
    Bus index : 0
    Production Date: 0/00
    Single diagnosis completed
    Last edited by stan12; 27-01-2009 at 20:24.
     
     

  4.  
    #13
    Bimmer Fan
    Car Details
    stan12's Car Details
    Model of Car:
    530D M Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Blackburn
    Posts
    26
    Thanks
    5
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Had confirmation today by independent specialist that there is a problem on k-bus, they reprogammed instrument cluster, no joy, but couldn't communicate with LCM, most probably a broken wire somewhere. Any Ideas would be helpful.
     
     

  5.  
    #14
    BMW Guru
    Car Details
    Ronnie's Car Details
    Model of Car:
    See above
    Year of Manufacture:
    Never too old, never too new
    Transmission Type:
    Always manual
    Car Body Type:
    Usually 5 doors
    Ronnie's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bournemouth, Dorset.
    Posts
    20,394
    Thanks
    6,198
    Thanked 7,051 Times in 5,322 Posts
    From the sounds of it you will need to get a Auto Sparky to have a look

    Don't know what to suggest as electrics aren't my strong point
     
     

  6. The Following User Says Thank You to Ronnie For This Useful Post:

    stan12 (30-01-2009)

  7.  
    #15
    Bimmer Fan
    Car Details
    stan12's Car Details
    Model of Car:
    530D M Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Blackburn
    Posts
    26
    Thanks
    5
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Anybody know where the K-Bus terminal Block connector is (E39) as I could test with Multimeter from there by removing one wire at a time. Thanks
     
     

  8.  
    #16
    Dr of BMW gildersol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    scotland
    Posts
    1,423
    Thanks
    171
    Thanked 428 Times in 356 Posts
    the CD changer in the boot - Are the connections OK there? No dampness or anything


    This seems somewhat related: http://www.pistonheads.co.uk/gassing...p?h=0&t=495473
     
     

  9. The Following User Says Thank You to gildersol For This Useful Post:

    stan12 (30-01-2009)

  10.  
    #17
    Bimmer Fan
    Car Details
    stan12's Car Details
    Model of Car:
    530D M Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Blackburn
    Posts
    26
    Thanks
    5
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Boot is bone dry and its p***ing down at moment. Could disconnect cd and see if it makes a difference. Will let you know.

    Disconnected Cd in boot and disconnected battery for 20mins, Reconnected battery without cd player to clear stored faults, still a problem .
    Last edited by stan12; 30-01-2009 at 16:28. Reason: Updated info
     
     

  11.  
    #18
    Bimmer Fan
    Car Details
    stan12's Car Details
    Model of Car:
    530D M Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Blackburn
    Posts
    26
    Thanks
    5
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    For anybody wanting to know the lcm module is located behind the kick panel on right hand side of drivers footwell. Took some searching but found in end.
     
     

  12.  
    #19
    Dr of BMW gildersol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    scotland
    Posts
    1,423
    Thanks
    171
    Thanked 428 Times in 356 Posts
     
     

  13.  
    #20
    Bimmer Fan
    Car Details
    stan12's Car Details
    Model of Car:
    530D M Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Blackburn
    Posts
    26
    Thanks
    5
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Thanks guys, still no joy. I can communicate with Instrument cluster, still showing K-Bus error, but LCM not responding (no communication) is this broken wire/bad connection or is it likely to be LCM fooked.
     
     

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

LinkBacks (?)


Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts