2001 E46 330ci - parking sensor problem

Notices
 

Thread: 2001 E46 330ci - parking sensor problem

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. 2001 E46 330ci - parking sensor problem 
    #1
    BMW Fanatic
    Car Details
    KerrenKentLad's Car Details
    Model of Car:
    330ci
    Year of Manufacture:
    2001
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Coupe

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Maidstone
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi...

    Ok, here's the problem... Since the snow/cold weather my parking sensors have stopped working...when I put car into reverse for the first time since starting engine I get a long beep (like the continuous beep you get when parked really close) this beep stops then after that nothing!

    Is it knackered or can I reset the system? Any ideas? Thanks in advance!!

    K
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BMW Guru
    Car Details
    SlowTech's Car Details
    Model of Car:
    330ci
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Coupe
    SlowTech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    North West
    Posts
    7,044
    Thanks
    3,720
    Thanked 3,799 Times in 3,107 Posts
    Sounds like one of the sensors is fubarred, if you use the forums search function there are a plethora of threads that deal with this issue

    or read this similar thread ......2000 E46 33OCi - Reverse sensor problems
    Last edited by SlowTech; 07-12-2010 at 10:57. Reason: Link added
     
     

  4.  
    #3
    Bimmer Fan
    Car Details
    kzicka's Car Details
    Model of Car:
    320ci
    Year of Manufacture:
    2001
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    coupe
    kzicka's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    uk
    Posts
    4
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by KerrenKentLad View Post
    Hi...

    Ok, here's the problem... Since the snow/cold weather my parking sensors have stopped working...when I put car into reverse for the first time since starting engine I get a long beep (like the continuous beep you get when parked really close) this beep stops then after that nothing!

    Is it knackered or can I reset the system? Any ideas? Thanks in advance!!

    K
    hi there, i have the same problem as yours. Any ideas?
    Thanks
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    BMW Maestro
    Car Details
    izzy_007's Car Details
    Model of Car:
    325
    Year of Manufacture:
    2001
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    coupe

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    london
    Posts
    501
    Thanks
    2
    Thanked 86 Times in 82 Posts
    yes, one or more of your sensors is meesed up. it may work sometimes but the sensor is intermittent and needs to be replaced.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts