2000 E46 325ci - Heating problem

Notices
 

Thread: 2000 E46 325ci - Heating problem

Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. 2000 E46 325ci - Heating problem 
    #1
    BMW Crazed
    Car Details
    ben323's Car Details
    Model of Car:
    325 ci
    Year of Manufacture:
    2000
    Transmission Type:
    auto tiptronic
    Car Body Type:
    coupe
    ben323's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bournemouth
    Posts
    105
    Thanks
    15
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    i installed a new stereo today and took out the heating panel and stereo din. when i put it all back together in EXACTLY the same way i seem to have no power on the heating dock yet my heating is on full blast!! and there is no display on the dock so i cant control the heat. therefore i've now had to unplug it cos its getting to hot

    any ideas what may have happened?

    just confusing as all went back in the same way it came out?!?!?!?
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmerforums Central
    Car Details
    Boostist's Car Details
    Model of Car:
    E46 320i
    Year of Manufacture:
    2001
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Coupe
    Boostist's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Uk
    Posts
    8,035
    Thanks
    3,347
    Thanked 3,426 Times in 1,481 Posts
    Quote Originally Posted by ben323 View Post
    i installed a new stereo today and took out the heating panel and stereo din. when i put it all back together in EXACTLY the same way i seem to have no power on the heating dock yet my heating is on full blast!! and there is no display on the dock so i cant control the heat. therefore i've now had to unplug it cos its getting to hot

    any ideas what may have happened?

    just confusing as all went back in the same way it came out?!?!?!?
    Hmm, not wanting to be pedantic but you have very likely pulled a wire off or damaged a connection.

    I suggest a rerun of the exercise and carefully check everything over. If in doubt post some photos and the forumati will advise.

    How have you wired the stereo up?

    Also, please prefix your posts with

    2000 E46 325ci - YOUR title

    as it makes the forum much better for users to search
     
     

  4. The Following User Says Thank You to Boostist For This Useful Post:

    ben323 (01-10-2008)

  5.  
    #3
    BMW Guru
    Car Details
    Ronnie's Car Details
    Model of Car:
    See above
    Year of Manufacture:
    Never too old, never too new
    Transmission Type:
    Always manual
    Car Body Type:
    Usually 5 doors
    Ronnie's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bournemouth, Dorset.
    Posts
    20,394
    Thanks
    6,198
    Thanked 7,051 Times in 5,322 Posts
    When the heater control panels are unplugged it automatically blows on full power so as Boostist suggested
     
     

  6. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  7.  
    #4
    BMW Crazed
    Car Details
    ben323's Car Details
    Model of Car:
    325 ci
    Year of Manufacture:
    2000
    Transmission Type:
    auto tiptronic
    Car Body Type:
    coupe
    ben323's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bournemouth
    Posts
    105
    Thanks
    15
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    hmmm still cant find where i went wrong.. extra problem now ... just drove back from weekend in newquay and after the 3 hour journey my feet melted as im getting consistant heat running from engine in to the foot wells of passenger and driver... do u think this maybe linked?

    so to conclude.. no power to the heating and lots of heat coming through to foot wells!! lol.. hot hot hot
     
     

  8.  
    #5
    BMW Guru
    Car Details
    Ronnie's Car Details
    Model of Car:
    See above
    Year of Manufacture:
    Never too old, never too new
    Transmission Type:
    Always manual
    Car Body Type:
    Usually 5 doors
    Ronnie's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bournemouth, Dorset.
    Posts
    20,394
    Thanks
    6,198
    Thanked 7,051 Times in 5,322 Posts
    1.Have you checked your fuses?

    2.Have you had the control panel back out?
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts