2000 E39 528i - ABS/ASC Problems

Notices
 

Thread: 2000 E39 528i - ABS/ASC Problems

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. 2000 E39 528i - ABS/ASC Problems 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    AndriusBMW's Car Details
    Model of Car:
    528i
    Year of Manufacture:
    2000
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Wolverhampton
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hello, I have problems with E39 528i 2000 ABS sensor. Speedometer not working, ABS/ASC lights on. I did diagnostic and show me rear left ASB sensor. Ok, I change it to OEM Siemens ABS sensor, and problem it's the same... I did diagnostic again, and showed me the same problem, rear left ABS sensor... When I drive, INPA show me all wheels drive 5 miles per hour, except rear left wheel (0 miles per hour). Where is the problem? Maybe wheel hub with ABS ring?
    Sorry for my language
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmer Fan
    Car Details
    kev.f's Car Details
    Model of Car:
    520i
    Year of Manufacture:
    1998
    Transmission Type:
    automatic
    Car Body Type:
    touring

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    church stretton
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    had same,was abs module.fitted used one all ok after
     
     

  4.  
    #3
    BMW Master
    Car Details
    gunslinger1's Car Details
    Model of Car:
    company car
    Year of Manufacture:
    company car
    Transmission Type:
    company car
    Car Body Type:
    company car

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    midlands
    Posts
    351
    Thanks
    0
    Thanked 24 Times in 23 Posts
    check the power supply to the sensor , you can compare the voltage readings with the o/s/r sensor .
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Bimmer Fan
    Car Details
    kev.f's Car Details
    Model of Car:
    520i
    Year of Manufacture:
    1998
    Transmission Type:
    automatic
    Car Body Type:
    touring

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    church stretton
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Had same problem and it was my abs modulator,got one off ebay £100.took 10 minutes to change and was good as new
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts