1998 E39 528i Touring - Audio problem

Notices
 

Thread: 1998 E39 528i Touring - Audio problem

Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. 1998 E39 528i Touring - Audio problem 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    bobby1's Car Details
    Model of Car:
    528i touring
    Year of Manufacture:
    1999
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    touring

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    England
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi.
    I have a 528i touring, the sound on all the audio has an intermitant fault.
    the tape radio cd and tv all work but no sound comes out, sometimes after i have been driving for about 1 hour it works, also if its cold out side when i first start it will work however bumps in the road knock it off again, where do i hit it with my hammer.
    Last edited by Joe9087; 27-10-2009 at 17:11. Reason: Title amendment
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BMW Maestro
    Car Details
    ose1665's Car Details
    Model of Car:
    525d SE
    Year of Manufacture:
    Dec 2002
    Transmission Type:
    automatic/steptronic
    Car Body Type:
    saloon
    ose1665's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Stourport on Severn Worcestershire
    Posts
    914
    Images
    4
    Thanks
    267
    Thanked 250 Times in 209 Posts
    Quote Originally Posted by bobby1 View Post
    Hi.
    I have a 528i touring, the sound on all the audio has an intermitant fault.
    the tape radio cd and tv all work but no sound comes out, sometimes after i have been driving for about 1 hour it works, also if its cold out side when i first start it will work however bumps in the road knock it off again, where do i hit it with my hammer.
    Sounds like ..excuse the pun... a loose connection, pull the unit out and check its all connected properly
     
     

  4.  
    #3
    BMW Guru
    Car Details
    Joe9087's Car Details
    Model of Car:
    E46 320ci M-Sport
    Year of Manufacture:
    2003
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Coupe
    Joe9087's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ipswich
    Posts
    3,447
    Thanks
    1,262
    Thanked 2,701 Times in 2,156 Posts
    I amended your title to fit in with forum rules.

    As ose1665 says, it could be worth checking all the connections, could be something lose or something that's corroded.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts