1998 E36 318is saloon - Climate not working..parts changed..

Notices
 

Thread: 1998 E36 318is saloon - Climate not working..parts changed..

Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. 1998 E36 318is saloon - Climate not working..parts changed.. 
    #1
    BMW Master
    Car Details
    Nimr0d's Car Details
    Model of Car:
    318is
    Year of Manufacture:
    1998
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Saloon
    Nimr0d's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Nth. Lincs
    Posts
    368
    Thanks
    623
    Thanked 611 Times in 413 Posts
    As the title, my climate hasn't worked since i got the car I have put in a new 'Hedgehog', a new control unit and changed the pollen filter, but it still cease's to work I am at an end..as i have no heating for night driving, and no cooling for daytime, Along with the slight inconvenience of windows fogging up, and me being unable to see where i am going

    Any ideas what elese to check?? All the lights come on, and i can change the temp. and fan speed on the screen, but there is no sign's of life from the fan..

    Many thanks

    Nimr0d
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Dr of BMW gildersol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    scotland
    Posts
    1,423
    Thanks
    171
    Thanked 428 Times in 356 Posts
    Have you checked the fuses. There are a few which protect the climate system. I think nos. 20, 23 ,31 are for this.
    Check the blower relay in the fuse box ( Me be the furthest right, second up looking from the passenger wing. It should energise (click) when the ignition is switched on.
     
     

  4.  
    #3
    BMW Maestro
    Car Details
    diponio1's Car Details
    Model of Car:
    318is
    Year of Manufacture:
    1998
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    saloon
    diponio1's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    wales
    Posts
    527
    Thanks
    282
    Thanked 160 Times in 146 Posts
    Quote Originally Posted by Nimr0d View Post
    As the title, my climate hasn't worked since i got the car I have put in a new 'Hedgehog', a new control unit and changed the pollen filter, but it still cease's to work I am at an end..as i have no heating for night driving, and no cooling for daytime, Along with the slight inconvenience of windows fogging up, and me being unable to see where i am going

    Any ideas what elese to check?? All the lights come on, and i can change the temp. and fan speed on the screen, but there is no sign's of life from the fan..

    Many thanks

    Nimr0d
    have you looked at the fan its self if they are not in line they jam up mine did the same but after i checked the fan and built it all back up it worked perfect
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts