1996 Z3 Immobiliser/Starting Fault. 3G EWS

Notices
 

Thread: 1996 Z3 Immobiliser/Starting Fault. 3G EWS

Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. 1996 Z3 Immobiliser/Starting Fault. 3G EWS 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    Phil R's Car Details
    Model of Car:
    Z3
    Year of Manufacture:
    1996
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Convertible

    Join Date
    May 2012
    Location
    Uk
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Can anybody help with the following fault please;
    The car will not start after the alarm has been deactivated (3G EWS)
    If the overide procedure is followed the car will start, but after a while (2-3 hrs) is wont start.
    When the key is removed from the ignition a blinking code appears on the dash and the airbag light glows.
    When the car door is locked using the key the blinking code ceases and the glowing airbag light goes out.

    Battery has been replaced today (car)
    Key fob is working ( red light ok)

    Help !! Is this an alarm fault..or a dash fault? Totaly mystified!!
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BMW Guru
    Car Details
    TheEnd's Car Details
    Model of Car:
    540
    Year of Manufacture:
    1998
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Saloon
    TheEnd's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Birmingham
    Posts
    8,981
    Thanks
    478
    Thanked 2,990 Times in 2,440 Posts
    The battery may need more charging.

    It isn't the immobiliser, but it might be related to the alarm.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts