1996 316i Auto sallon with no os tail light no lights on alarm

Notices
 

Thread: 1996 316i Auto sallon with no os tail light no lights on alarm

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. 1996 316i Auto sallon with no os tail light no lights on alarm 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    beammeupscotty's Car Details
    Model of Car:
    316i
    Year of Manufacture:
    1996
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi guys. Noticed lights on alarm not working plus no tail lights O/S. Bulbs ok. Near side tail lights ok. All working fine until this morning? Any ideas? Do I have 2 individual faults or are they linked? I’m mechanically/electronically challenged so all help much appreciated.

    Thanks.


    Sam.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BMW Maestro
    Car Details
    Dez-Derek's Car Details
    Model of Car:
    e39 523i SE
    Year of Manufacture:
    1999
    Transmission Type:
    Automatic/Steptronic
    Car Body Type:
    Sedan/Saloon
    Dez-Derek's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Portsmouth
    Posts
    648
    Thanks
    136
    Thanked 159 Times in 128 Posts
    What do you mean lights on alarm? The red flashing dot next to the ASC button? and are your number plate lights working? Check the corresponding fuses to make sure none has blown.

    Driven by experience and pleasure
     
     

  4.  
    #3
    Bimmer Fan
    Car Details
    beammeupscotty's Car Details
    Model of Car:
    316i
    Year of Manufacture:
    1996
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Dez-Derek View Post
    are your number plate lights working?
    Hi Dez. Well, they're not now? Don't know how long they might have been out for? Bulbs are ok. Went out in car this morning and all ok apart from the lights issue. Packed in car park and.....Electric windows (front only. None in back) packed up. Drivers window was half down, or half up depending how you look at it. Went home as I couldn't leave the car with the window open. So...Got home and pow! Central locking stopped working.

    Checked fuse box and found 10amp fuse (No 37) was blown. Replaced it and it blew? Checked wiring in boot (been told this area can be a problem) all seems ok, no shorts or bare wires. Run out of fuses so I went in for a coffee and when came back..... Central locking worked? Well: almost as can’t lock front passenger door from drivers door. Can lock/open all doors from front passenger door but front passenger door will not lock/unlock from drivers door.
    Sat there thinking about taking panel off driver door so I can close window when I gave the switch a push and up it went! Tried to open it but it sort of rocked and seemed real hesitant (both sides.) so I left it closed. All other fuses look ok. Only thing I did notice was front off side parking light was blown and bulb was real black so I removed it and that is on fuse 37! Looks like a trip to the Auto- electrician in the morning as I'm at a loss to know where to look or what to look for.

    So. Recap.
    No O/S tail light. Bulbs ok.
    No O/S parking light. Buying new bulb tomorrow.
    No Number plate lights. Bulbs ok.
    Cannot lock/unlock passenger door from drivers door via central locking. But can lock/unlock all doors from passenger door.
    Electric windows (have front only) iffy. They move but seem real sluggish.
    Fuse 37 10amp blown. Replacement blown. Will disconnect number plate lights, parking lights and replace fuse and see what happens.

    I took cover off under dash (passenger side) looking for loose relays as per Haynes manual and well, the cover went back on quicker that it came off! What a nightmare!

    Thanks for you help.

    Sam.

    PS. Lights reminder is buzzer that sounds when main lights are on and ignition turned off or key removed
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6. RECAP No 2 
    #4
    Bimmer Fan
    Car Details
    beammeupscotty's Car Details
    Model of Car:
    316i
    Year of Manufacture:
    1996
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi all. Not having much luck with this and the autoelectrician is real busy so can't get car into shop yet!

    Recap No2 so far.
    Not working
    O/S tail light.
    Rear N/S fog light.
    Number palte lights.
    Dash lights.
    Lights left on buzzer.

    Working.
    Head lights. Dip and main.
    Front fog lights.
    N/S tail light.
    O/S rear fog light.
    Indicators.
    Brake lights.
    Hazzard lights.
    Reversing lights.
    Heater blower.
    Rear demister.

    Fitted new bulb in O/S parking light. working ok.
    Went out this moring and checked lights and fuse after run. No 37 fuse had blown again? Bulbs ok though.
    I removed the number plate bulbs before I replaced the fuse and I left the bulbs out on purpose.


    Cannot lock/unlock passenger door from drivers door via central locking. But can lock/unlock all doors from passenger door.

    Electric windows have started to work again?

    Lights left on reminder came back but now gone again?

    Anyone have any ideas?>>>>>>>>>>>>>>>>PLEASE!
    Sam.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts