1995 530i Saloon Hazards come on when indicating left or right (when throttle is pressed!)

Notices
 

Thread: 1995 530i Saloon Hazards come on when indicating left or right (when throttle is pressed!)

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. 1995 530i Saloon Hazards come on when indicating left or right (when throttle is pressed!) 
    #1
    MN1
    MN1 is offline
    Bimmer Fan
    Car Details
    MN1's Car Details
    Model of Car:
    530i
    Year of Manufacture:
    1995
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Shetland
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have a 1995 530i and would really appreciate some help, as this seems like a difficult problem!:

    If any power is applied to the throttle, then when I indicate left or right, the hazards come on. The dominant indicator flashes first, then the opposite. (ie: when you indicate left, the left indicator comes on and then almost immediately followed by a brief flash of the right indicator light).

    A friend spliced several boot loom wires that had broken which had caused failures with the reg plate lights, reverse lights and some indicator issues too, but we have just one problem left - the problem listed above.

    I know the car has a Hazard Unit and a Throttle Switch. Could these be the problems? I do not think that it is an earthing problem because the opposite indicator comes on full strength etc etc.

    When I press the Hazard Lights button, they come on perfectly.

    When at a standstill with the engine running, as long as no power is applied to the throttle, the indicators work perfectly..

    Please help if you can!

    Thanks a lot
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    MN1
    MN1 is offline
    Bimmer Fan
    Car Details
    MN1's Car Details
    Model of Car:
    530i
    Year of Manufacture:
    1995
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Shetland
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Okay - if anyone has this problem again, then it was found to be an imminent failure of the indicator replay (in the fuse box). Replaced now and working perfectly.
     
     

  4.  
    #3
    MN1
    MN1 is offline
    Bimmer Fan
    Car Details
    MN1's Car Details
    Model of Car:
    530i
    Year of Manufacture:
    1995
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Shetland
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    **Indicator relay**, sorry.
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    Moderator
    Car Details
    edber's Car Details
    Model of Car:
    E60 520D LCI
    Year of Manufacture:
    2007
    Transmission Type:
    AUTOMATIC
    Car Body Type:
    saloon
    edber's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Ireland
    Posts
    5,044
    Images
    6
    Thanks
    643
    Thanked 706 Times in 663 Posts
    Thanks for the info mate.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts