1992 E36 Saloon - ZVM Cental locking module problem. - Page 2

Notices
 

Thread: 1992 E36 Saloon - ZVM Cental locking module problem.

Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18
  1.  
    #11
    BMW Master
    Car Details
    McClobber's Car Details
    Model of Car:
    E46 328Ci
    Year of Manufacture:
    1999
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Coupe

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    329
    Images
    4
    Thanks
    105
    Thanked 50 Times in 45 Posts
    I have noticed something interesting which may be the key to this prob.. not sure.

    I have changed my interior lights from the standard bulbs to LED's and I have them turned on so when I open the door the lights come on but the LED's are still drawing a little power when ther off. It couldnt have been enough power for the old bulbs to turn on cause I've never noticed it before. I am thinking that this may be something to do with the door locks or latches as the latches have a little switch in em. Heres a pic of what I'm on about
    On and door open



    Off and car locked



    Dnt know if this is a seperate issue or if its the car still thinking 1 lock is still open as such?? What do ya think.?

    Sorry about this man I know its a lot, its just a bit too in depth now, hopefully we can get to the bottom of this.... a problem shared is a problem halfed ae lol
    Last edited by McClobber; 02-11-2011 at 23:31.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #12
    BMW Guru
    Car Details
    billywhizz1984's Car Details
    Model of Car:
    E36 323i x 3, 325TDS x 1, 320i x 2, 318is x 1
    Year of Manufacture:
    1999 x 2, 1998, 1997 x 2, 1996, 1995
    Transmission Type:
    Manual, Auto, Auto, Manual, Auto, Auto, Manual
    Car Body Type:
    Touring x 4, Convertible x 2, Coupe x 1
    billywhizz1984's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    North East
    Posts
    2,493
    Images
    4
    Thanks
    165
    Thanked 933 Times in 703 Posts
    There is clearly a crossed wire somewhere. Apart from the ZVM module this can only be the wear points like the bootlid or something like the lights (non standard) or car stereo.
     
     

  4. The Following User Says Thank You to billywhizz1984 For This Useful Post:

    McClobber (04-11-2011)

  5.  
    #13
    BMW Master
    Car Details
    McClobber's Car Details
    Model of Car:
    E46 328Ci
    Year of Manufacture:
    1999
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Coupe

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    329
    Images
    4
    Thanks
    105
    Thanked 50 Times in 45 Posts
    Quote Originally Posted by billywhizz1984 View Post
    There is clearly a crossed wire somewhere. Apart from the ZVM module this can only be the wear points like the bootlid or something like the lights (non standard) or car stereo.
    Definetly big man....absolote mind Pain in the cheeks tho lol. I think what I will do is buy a shit load wire and chop out the boot loom to renew that,I know this is ok tho (feck it, it'l be piece of mind.)
    What do you mean 'something like the lights (non standard)' mate? Funny you mentioning car stereo too...few weeks back I had the cd player on with the vibes up pretty loud then when the bassline kicked in the cd player cut out..thought that wass wierd. Do ya think it could be something here?

    Cheers
     
     

  6. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  7.  
    #14
    BMW Guru
    Car Details
    billywhizz1984's Car Details
    Model of Car:
    E36 323i x 3, 325TDS x 1, 320i x 2, 318is x 1
    Year of Manufacture:
    1999 x 2, 1998, 1997 x 2, 1996, 1995
    Transmission Type:
    Manual, Auto, Auto, Manual, Auto, Auto, Manual
    Car Body Type:
    Touring x 4, Convertible x 2, Coupe x 1
    billywhizz1984's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    North East
    Posts
    2,493
    Images
    4
    Thanks
    165
    Thanked 933 Times in 703 Posts
    Could be, although unlikely to be affecting the windows etc. You've checked all of the free stuff so it may be time to get the ZVM module to eliminate that too.
     
     

  8.  
    #15
    BMW Master
    Car Details
    McClobber's Car Details
    Model of Car:
    E46 328Ci
    Year of Manufacture:
    1999
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Coupe

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    329
    Images
    4
    Thanks
    105
    Thanked 50 Times in 45 Posts
    okie doke bud tah. So eh not meaning this cheeki ma man by any means but can we therefor go back to my original question mate which is basically that I can find ZVM modules but will I need to get the exact same 1 or can I put in 1 with a different part number (newer version) ?? The newer ones I can find no bother. I dnt wanna go forking out the dough for one if it aint gawni work ye know cheers bill
     
     

  9.  
    #16
    BMW Master
    Car Details
    McClobber's Car Details
    Model of Car:
    E46 328Ci
    Year of Manufacture:
    1999
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Coupe

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow
    Posts
    329
    Images
    4
    Thanks
    105
    Thanked 50 Times in 45 Posts
    Awlrite there..been a while since I updated this thread I just havent had a chance, been hectic the past while :-D but I thought I would let everyone know how I got on.

    First of all after a few weeks had past since my last post in this I decided f*ck and took the plunge and bought a version 3 ZVM because my locks where driving me nuts honestly...so changed it over and voila!!It worked a blooomin dream. Brilliant!. 1 week later the windows started playing up again, couldn't believe it...done some more diggin around to no avail until for a few days until 1 morning my car wouldnt start, thought it was strange so I got a jump start and drove to work. All was well till I finished and went to come home, same thing...just dead..checked out the battery and it was on its last legs. Reading something like 10 Amps dont know how it actualy was working as 2 cells where completley knackered...bone dry. Got a new baterry from my uncle and now we have no problems. Very happy Chapie.
    To summerize it was a new module needed and most definitly a new battery. and sorry but just for the record so that everybody knows incase this happens to any1 in future is that i suppose all 3 different part number modules do the same thing
    Thanks for the help
    Aldo

    Oh yeah I still got the interior light issue but that seperate from the modules...I will get it fixed one day
     
     

  10. The Following User Says Thank You to McClobber For This Useful Post:

    steve23002 (12-01-2012)

  11.  
    #17
    BFuk Legend
    Car Details
    steve23002's Car Details
    Model of Car:
    530i Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Saloon
    steve23002's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Buckingham
    Posts
    11,712
    Thanks
    8,589
    Thanked 8,379 Times in 5,803 Posts
    Nice one, glad you got it sorted.....
     
     

  12.  
    #18
    BMW Master
    Car Details
    adamantia's Car Details
    Model of Car:
    320d
    Year of Manufacture:
    2006
    Transmission Type:
    Manual
    Car Body Type:
    Touring

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Yeovil
    Posts
    276
    Thanks
    20
    Thanked 78 Times in 72 Posts
    Quote Originally Posted by McClobber View Post
    See when I press the fob to send the signal to lock the doors...should it also lock the boot at the same time? It doent do this. If I need to open the boot I have to do it with the key so when I go to lock the boot with the key it dead locks everything...then i need to put the key back in the door to unlock it and get back in. nuts
    I had this EXACT problem. Completely solved (with other things also getting fixed by doing this) by fixing shorts in the boot wiring loom. How far did you check the loom in the boot, did you check inside the boot by the light cluster, and also inside the boot lid itself?
     
     

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts