1991 E34 525i - Central locking/immobiliser issue

Notices
 

Thread: 1991 E34 525i - Central locking/immobiliser issue

Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. 1991 E34 525i - Central locking/immobiliser issue 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    Godwinson's Car Details
    Model of Car:
    525se
    Year of Manufacture:
    1991
    Transmission Type:
    automatic
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Canterbury
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I recently bought a 1991 e34 525se, everything works great except a couple of things: Firstly when I press the central locking locking remote the locks "bounce" back instantly. To open the doors I then have to use the key in the drivers door, turn the key as far as it will go and then holding it there pull the handle and twist the key a fraction further which then opens the door. Locking the door works fine. When I first bought the car the driver's door wouldn't even stay closed when I shut it so a BMW specialist replaced the actuator which sorted that out but he couldn't work out why the locks bounced back.
    Secondly once I am in the car I put the key in the ignition and have to press the button twice to deactivate the immobiliser. If I just press it once the car does not start and the alarm goes off. And by pressing the button of course all of the doors lock which means I have to manually pull the knob back up to unlock the car.
    I appreciate these are small problems but it would be nice to have such a beautiful car working properly from a-z.
    Any advice would be greatly appreciated.
    Thanks in advance.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BFuk Legend
    Car Details
    steve23002's Car Details
    Model of Car:
    530i Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Saloon
    steve23002's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Buckingham
    Posts
    11,712
    Thanks
    8,589
    Thanked 8,379 Times in 5,803 Posts
    The first thing i would do is to check the wiring where it passes into the bootlid. This causes similar problems on the E36. Check that the wires are not worn through or broken....
     
     

  4.  
    #3
    Bimmer Fan
    Car Details
    Godwinson's Car Details
    Model of Car:
    525se
    Year of Manufacture:
    1991
    Transmission Type:
    automatic
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Canterbury
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks Steve, I have read this on another forum as well, would this be in relation to the central locking, immobiliser or both?
     
     

  5. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  6.  
    #4
    BFuk Legend
    Car Details
    steve23002's Car Details
    Model of Car:
    530i Sport
    Year of Manufacture:
    2002
    Transmission Type:
    Auto
    Car Body Type:
    Saloon
    steve23002's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Buckingham
    Posts
    11,712
    Thanks
    8,589
    Thanked 8,379 Times in 5,803 Posts
    It will affect the central locking mainly, but may affect the immobiliser if it thinks a door may be locked or open....
     
     

  7. The Following User Says Thank You to steve23002 For This Useful Post:

    Godwinson (06-10-2009)

  8.  
    #5
    Bimmer Fan
    Car Details
    Leonski's Car Details
    Model of Car:
    323i
    Year of Manufacture:
    1997
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Yorkshire
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've just fixed this on mine and have now got central locking back but no remote locking so think it can all be linked
     
     

  9.  
    #6
    Bimmer Fan
    Car Details
    Godwinson's Car Details
    Model of Car:
    525se
    Year of Manufacture:
    1991
    Transmission Type:
    automatic
    Car Body Type:
    saloon

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Canterbury
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the reply, my central locking works fine in that when one opens they all open but it's just when opening with the remote they all unlock then immediately lock again and then I have to use the key.
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts