New to forum and have problem if anyone can shed any light please

Notices
 

Thread: New to forum and have problem if anyone can shed any light please

Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. New to forum and have problem if anyone can shed any light please 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    Stefnottz's Car Details
    Model of Car:
    X5 3.0d
    Year of Manufacture:
    2001
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Estate

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Nottingham
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi my name is stef and I'm new to the forum. I have a x5 3.0d on 2001 plate.78,000miles. all of a sudden lost turbo power,no dtcs on ecu,no smoke from exhaust,no oil leak.checked and replaced vac pipes due to bad state,vac pipes all have a vac,checked turbo for boost pressure(1.8bar),checked fuel pressure,that's ok. I've removed the exhaust before the cat and made no difference.ive replaced fuel just in case and air filter. Checked turbo and looks new,now my question....if the oil seperator was not changed when new turbo was fitted,can this cause a blockage and hence reason for now power? Any help would be much appreciated

    Cheers stef
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    Bimmer Fan
    Car Details
    Stefnottz's Car Details
    Model of Car:
    X5 3.0d
    Year of Manufacture:
    2001
    Transmission Type:
    Automatic
    Car Body Type:
    Estate

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Nottingham
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Oil seperator replaced and pressure regulator,still not 100% but power is now hit n miss,turbo is makin some strange noises too,starting to suspect turbo
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts