2005 X3 2.0D Starting problem when coolant temp gauge swings to max when cranked preventing engine from firing.

Notices
 

Thread: 2005 X3 2.0D Starting problem when coolant temp gauge swings to max when cranked preventing engine from firing.

Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. 2005 X3 2.0D Starting problem when coolant temp gauge swings to max when cranked preventing engine from firing. 
    #1
    Bimmer Fan
    Car Details
    X3Roger's Car Details
    Model of Car:
    X3 2.0D SE
    Year of Manufacture:
    2005
    Transmission Type:
    manual
    Car Body Type:
    estate

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    0
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have fitted new glow plugs, coolant temp sensor. They have made no difference, temperature gauge still will swing to max preventing starting. When engine does start teperature reads normal and engine runs fine as it should.
    Would be great if somebody has any idea what is causing the problem.
     
     

  2. Remove Advertisements
    BimmerForums.co.uk
    Advertisements
     

  3.  
    #2
    BMW Crazed
    Car Details
    330d uk's Car Details
    Model of Car:
    116d
    Year of Manufacture:
    2009
    Transmission Type:
    man
    Car Body Type:
    hatchback

    Join Date
    May 2010
    Location
    UK
    Posts
    240
    Thanks
    32
    Thanked 36 Times in 32 Posts
    search " DDE relay"
     
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts